INLOGGEN Bel mij terug

Nieuws

CapitalGuards Portfolios

10-10-2012

Persbericht Persist Global Wealth Management en CapitalGuards bundelen krachten

Persist Global Wealth Management neemt een substantieel belang in CapitalGuards. Met deze stap profiteren beide bedrijven van elkaars expertise en ervaring waardoor een onderscheidend aanbod aan vermogensbeheer- en adviesdiensten aan cliënten wordt aangeboden. De beide labels, waaronder verschillende diensten worden aangeboden, blijven naast elkaar bestaan. Door het samengaan verschaft de nieuwe combinatie zich een solide marktpositie.

Logische stap

Volgens managing-partner Michael Toorop van Persist Global Wealth Management heeft de samenwerking louter positieve gevolgen voor de cliënten van beide bedrijven. “Onze bedrijven versterken elkaar qua expertise en ervaring. Voor beiden is dit een heel logische stap”, aldus Toorop. Michael Toorop is mede-oprichter en managing partner van Persist Global Wealth Management en een bekend publicist op het gebied van beleggen.

Toekomst

Jeroen Vetter, managing-partner van CapitalGuards, stelt dat met het samengaan met Persist Global Wealth Management een belangrijke stap is gezet richting de toekomst. “Wij zien een toenemende behoefte in de markt om naast onze huidige dienstverlening ook maatwerkportefeuilles en beleggingsadvies aan te bieden juist nu banken zich terugtrekken uit beleggingsadvies.” Jeroen Vetter is mede-oprichter van CapitalGuards en columnist. In 2002 was hij mede-oprichter van Fundcoach dat door SNS Bank werd overgenomen en uitgroeide uit tot het grootste beleggingsfondsenplatform in Nederland.

Solide marktpositie

Door het samengaan van beide bedrijven ontstaat een breed aanbod aan diensten dat naast vermogensbeheer en vermogensadvies ook financiële planning biedt. De nieuwe combinatie behoort qua toevertrouwd vermogen tot de top van de onafhankelijke zelfstandige vermogensbeheerders in Nederland.

Goedkeuring door toezichthouders

De aandeelhouders van CapitalGuards alsmede de aandeelhouders van Persist Global Wealth Management keurden de transactie onlangs goed. Jeroen Vetter zal toetreden tot de directie van Persist Global Wealth Management. De krachtenbundeling moet formeel nog worden goedgekeurd door De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

Persist Global Wealth Management

Persist Global Wealth Management werd opgericht in 2008 en biedt vermogensbeheer en -advies voor particuliere beleggers, stichtingen, verenigingen en institutionele beleggers. Persist gebruikt hiervoor een eigen Europees platform en een Amerikaanse platform waar klanten een portefeuille kunnen aanhouden.

CapitalGuards

CapitalGuards startte in 2010, is beheerder van de CapitalGuards Portfolios en biedt multi-strategie beleggingsportefeuilles aan. CapitalGuards richt zich volledig op het selecteren van gespecialiseerde beheerders van beleggingsfondsen.

Translate »